dimecres, 18 d’abril del 2018

Setmana intensiva de kayak de mar


Primer dia

El dia 3 d’abril va ser una nova etapa per nosaltres, els alumnes del CAFEMN.
Estàvem a punt de començar una setmana intensiva, tant de coneixements com d’experiències, els quals viuríem i aprendríem sobre el caiac.

El caiac ja l’havia practicat anys enrere, com un nen/a qualsevol que va a un parc d’aventures i va amb un caiac amb els amics o familiars i gaudeixen de jocs molt divertits.
Apart de la diversió que el caiac et proporciona, te una sèrie de coneixements darrera, que, aquesta setmana he arribat a aprendre gracies als meravellosos instructors Pau Calero i Rai Puig, dos grans caiaquistes.

Tant jo com els meus companys estàvem ansiosos per descobrir aquest nou món des de una perspectiva més professional.

Tot va començar amb una presentació molt agradable per part dels nostres instructors que ens van ensenyar les instal·lacions  d’SKKayak de Llança i ens van fer una petita introducció sobre que es el caiac d’on prové i altres dades molt interessants.
Aquestes primeres hores de classe van ser les úniques hores en les quals estaríem a terra fent teoria durant tota la setmana.

Una estona més tard vam entrar a l’aigua amb caiacs dobles i vam fer una volta a l’espigó de Llançà.
Aquell dia vaig sentir una forta adrenalina al passar al costat de l’espigó, rosant les parets amb aquelles fortes onades que ens empenyien contra elles.Amb aquesta experiència vam aprendre a com equilibrar bé el caiac entre dos persones, a palejar correctament per moure’t entre les onades i a posar el grup refugiat del vent en cas de bolcades, que hi van haver 6 en un mateix caiac on hi anaven 3 persones.

 Pau Calero i Ray Puig

Segon dia

4 d’abril, primer dia superat, ara tocava el segon, a Sant Pere Pescador, al riu Fluvià, que més que mai tenia ganes de començar-lo i descobrir quines coses podria arribar a aprendre aquell dia.

Va ser un dia replet d’emocions jo i molts dels meus companys vam portar per primer cop un caiac de mar individual.

Al principi vaig tenir una sensació inestabilitat molt forta ja que aquell aparell es movia d’un cantó a l’altre.
Un cop ens van ensenyar la tècnica, vam fer circuits per agafar el tacte al caiac.

Tot seguit vam aprendre a com bolcar i desbolcar d’un caiac i a fer un rescat. Al principi em va costar entendre tots els passos ja que m’atabalava i el meu cap desconnectava al ser una situació a contrarellotge.


Algo que vaig aprendre ràpidament va ser a base de cop de cap, literalment.
A l’hora de bolcar i sortir del caiac, vaig calcular malament i quan era sota l’aigua vaig tirar el meu cap enrere, cosa que van dir que no s’havia de fer i em vaig fer tal cop que durant la resta del dia pensava en que si bolcava tires el cap endavant. En fi, son tonteries que ens poden passar però que en veritat són útils perquè el dia de demà no et tornin a passar.

Tercer dia

5 d’abril, un dia més, i aquest tenia una pinta increïble.
Vam anar al GEN de Roses on vam aprendre a fer rescats de caiacs dobles i el més important per mi va ser aprendre a fer el meu primer guiatge amb caiac.

Tothom tenia pensat que al ser un medi el qual ens desplaçàvem lents, seria molt més fàcil portar un grup, però no, és molt més difícil del que ens esperàvem, però ens va servir d’exemple per adonar-nos de que tota feina ben feta sembla fàcil.
       

Quart dia

6 d’abril, el penúltim dia, el dia abans de l’examen final.
Va ser un dels dies en que més coses vaig aprendre, com, la importància que té saber expressar les coses als clients i perquè.

També vam fer guiatges però aquesta vegada al riu Fluvià, a Sant Pere Pescador, un territori totalment diferent a l’anterior, una forma de guiar un pel diferent però al fi i al cap es tracta de saber adaptar-se a les condicions.

El que em va sorprendre més d’aquest dia va ser el show que ens va fer en Pau Calero amb la tècnica de l’esquimotatge i com jugava amb ella per fer voltes i voltes a l’aigua dins el caiac.

Cinquè dia

9 d’abril, Roses, últim dia d’aquesta gran setmana, el dia en que ens examinàvem els alumnes del CAFEMN B.

Va ser un dia molt intens on els meus companys i jo vam demostrar tot el que havíem aprés tant a l’examen pràctic com al teòric.

L’examen pràctic tot i que molta gent creu que es el més fàcil, en aquesta ocasió, per mi va ser la part més complicada ja que hi havia una part que era exposar-se davant del grup i fer de guia, una altre era fer un rescat i l’altre un circuit per la platja.

Vaig haver de repetir el rescat perquè es el que més em costava, aquell petit fallo que sempre feia i no me n’havia adonat fins el dia de l’examen va marcar la diferència i gracies a això he aprés molt. 

El més dur va ser exposar davant del meu grup ja que tot i que sóc una noia molt extravertida, a l’hora de fer un paper professional com el que és ser guia, em posava nerviosa per por a fer-ho malament.

Gràcies als consells dels nostres instructors, vaig aconseguir el meu objectiu i ho vaig fer el millor que vaig poder.

Ha sigut una setmana repleta d’emocions les quals m’encantaria que tothom les podes viure com ho fem els alumnes del CAFEMN.


Júlia Molina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada