dimarts, 20 de març del 2018

Guiatge BTT 2º ESO

Dimarts 13 de març

EL NOSTRE PRIMER GUIATGE AMB CLIENTS


I 6 mesos després de començar el nostre Cicle Formatiu, ha arribat l’hora i el dia d’enfrontar-nos a una prova de foc. Ha arribat el moment de posar en pràctica tot alló que portem estudiant i practicant a l’aula i a les nostres sortides. Ara ja no va d’anar en bici, o jugar amb els companys, o fer esport amb 25 persones més. Ara va de debò. Ara va de ser guies d’un grup de clients.


I no d’uns clients qualsevol, no…. Ens enfrontem a un tipus de client dur, difícil de satisfer, sense massa coneixements de la bici, amb moltes diferències de nivell i de capacitats, amb ciclistes que volen arriscar i d’altres que s’estimen més un passeig tranquil i descansat. Un grup amb el que t’ho has de currar de debò per no sentir un ¨jo, quin rotllo de sortida…¨. Un grup nombrós i molt heterogeni, amb alguns capaços d’anar més ràpid que nosaltres i d’altres a qui haurem de motivar molt i molt per arribar al nostre destí. Un grup amb qui haurem de desplegar totes les nostres capacitats per que surtin contents i passin un bon dia amb nosaltres.

Serem els guies d’un grup de 62 alumnes de 2n d’ESO. Una colla de nois i noies d’entre 13 i 14 anys amb unes ganes boges de sortir a passar-ho be. El nostre repte? Conduir a aquest grup des de l’institut fins la Torre del Vent, als Aiguamolls interiors, i tornar. Una ruta d’uns 8k i sense desnivell peró on haurem de circular amb els cotxes, creuar carreteres molt transitades, pedalar per pistes de terra i enfrontar-nos als corriols per pujar i baixar de la Torre. I tót aixó amb seguretat, diversió, control i professionalitat.

I ara és quan comença la màgia!

Primer pas: el grup. Comencem amb una estratègia clàssica: divideix i venceràs. Els nostres profes, juntament amb els de 2n d’ESO, divideixen el grup en 3 grans blocs: avançats, pelotó i esforçats. Davant, els avançats a la vegada es divideixen en 2 i s’assignen 3 guies a cada grup. A la rereguarda, 4 guies més per els esforçats. I tota la resta, 14 guies més, pel pelotó, que es subdividirà en més grups però que rodarà plegat.


Segon pas: la ruta. Com sempre, fem un estudi de la ruta per decidir formacions, com farem els talls als encreuaments, les parades estratègiques i quines variants de ruta podem aplicar als diferents grups. Així, els grups avançats podran cremar adrenalina pujant i baixant corriols mentre els esforçats gaudeixen d’un camí tranquil.

Tercer pas: l´organització. El treball previ dels nostres professors, la distribució de responsables i funcions, walkies, material, cotxe d’assistència…. Tota una feina a l’ombra indispensable i obligatòria per que surti bé. Perque aixó va de ser guies, una paraula curta però amb moltíssima responsabilitat.

I ja està! només quedava posar-nos en marxa. i així ho vam fer, amb alguns errors, però també amb molts d’encerts. Resultat? 62 clients contents a qui hem fet gaudir d’un matí d’esport  al millor parc d’atraccions del món: la natura. I quina va ser la meva sorpresa al trobar-me, 2 dies després, un petit regal d’una de les nostres clientes a la recepció. Un petit detall que em va fer omplir d’orgull i de satisfacció per la feina feta.
Gràcies Aya.Álvaro Elia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada